Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Su Gediminu Kirkilu atsisveikinusi žmona Liudmila – apie jo gyvenimo tikslą: „Tam skyrė 40 metų“

Trečiadienį į amžinojo poilsio vietoje, Antakalnio kapinėse, atgulė buvęs Lietuvos ministras pirmininkas, Seimo narys, ministras Gediminas Kirkilas. Jo sutuoktinė Liudmila Kirkilienė sakė, kad vyrą prisimins kaip tikrą Lietuvos patriotą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniuje atsisveikinama su Gediminu Kirkilu
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniuje atsisveikinama su Gediminu Kirkilu

Išlydėjusi savo sutuoktinį, garsų šalies politiką ir buvusį Lietuvos premjerą, Liudmila Kirkilienė visų pirma dėkojo jam už nuopelnus kuriant šalies ateitį.

„Vertinu Gedimino ir jo kolegų, bendraminčių pastangas stojant į NATO bei Europos Sąjungą“, – sakė Liudmila.

Ji patikino, kad G.Kirkilo gyvenimo tikslas buvo stengtis dėl gimtinės. Buvęs Seimo narys net keturiasdešimt metų sukosi šalies politiniame gyvenime.

VIDEO: Antakalnio kapinėse atgulė Gediminas Kirkilas: išlydėjo bendražygiai, šeima ir bičiuliai

„Aš manau, kad jo toks gyvenimo tikslas ir buvo – vardan Lietuvos. Jis politikai skyrė keturiasdešimt metų. Keturiasdešimt metų su visais išgyvenimais… Jis tikrai buvo tikras Lietuvos patriotas“, – prisimindama vyrą kalbėjo Liudmila.

Vyro netekusi Liudmila Kirkilienė patikino, kad tiek ji, tiek kiti šeimos nariai labai didžiuojasi G.Kirkilo nuopelnais.

„Aš didžiuojuosi juo ir jo šeima didžiuojasi. Kuomet žiūrėjome filmą apie Valdą Adamkų, Arūnas Valinskas pasakė labai gražius žodžius, kad buvo karta, kuri gyveno Antano Smetonos laikais, sovietmečio laikais, bet mes didžiuojamės, kad gyvenome prie Valdo Adamkaus. O Gediminas pridūrė, kad mes ir dirbome su juo“, – po vyro laidotuvių teigė G.Kirkilo žmona Liudmila.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniuje atsisveikinama su Gediminu Kirkilu
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniuje atsisveikinama su Gediminu Kirkilu

Žmonės.lt primena, kad buvęs Lietuvos ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas mirė balandžio 20-ąją dieną. Jam buvo 72-eji metai. G.Kirkilas 2006-2008 metais buvo Lietuvos premjeras, jis daug metų dirbo Seime kaip socialdemokratų atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius