Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Amerikiečiai prie šuns-roboto pritaisė liepsnosvaidį ir paleido į prekybą: štai kiek kainuoja ir ką moka

JAV kompanija „Throwflame“ rinkai pristatė šunį robotą su primontuotu liepsnosvaidžiu. Jo kaina – beveik 10 tūkst. JAV dolerių.

Ne viena pasaulio kompanija šiuo metu kuria keturkojus robotus – amerikiečiai „Boston Dynamics“ toliau tobulina savąjį Spotą, o Šveicarijos federalinio technologijos instituto mokslininkai, pasitelkę dirbtinį intelektą (DI), išmokė keturkojį, į šunį panašų robotą „ANYmal" įveikti parkūro trasą iki 8 km/val. greičiu.

VIDEO: Vietoj lojimo – ugnis iš nasrų: šunys-liepsnosvaidžiai jau gelbėja pasaulį

Dažnai jie neoficialiai būtent ir vadinami šunimis–robotais, daugiausiai dėl savo dydžio, judesių ir sudėjimo panašumo.

JAV kompanija „Throwflame“ neseniai pridėjo roboto-šuns koncepcijai tai, ko, jų manymu, šiems visuomet trūko – liepsnosvaidį.

Throwflame/Cover Images/Scanpix/Šuo robotas su liepsnosvaidžiu
Throwflame/Cover Images/Scanpix/Šuo robotas su liepsnosvaidžiu

Šis produktas jau paleistas į komercinę prekybą. „Throwflame“ skelbia, kad jų produktas „Thermonator“ – „pirmas istorijoje liepsnosvaidį turintis šuo robotas“ kainuos 9,42 tūkst. JAV dolerių (apie 8,6 tūkst. eurų).

„Thermonator“ – tai keturkojis robotas su prie nugaros pritvirtintu ARC liepsnosvaidžiu. Jo akumuliatoriaus galios užtenka vienai valandai, liepsnosvaidis turi vienos valandos 30 pėdų (apie 10 metrų) veikimo nuotolį ir palaiko „Wi-Fi“ bei „Bluetooth“ ryšį. Tai leidžia jį valdyti nuotoliniu būdu per išmanųjį telefoną, rašo arstechnica.com.

Iš vaizdo įrašo matyti, kad šis robotas gana sklandžiai juda, o liepsną geba pūsti net pašokęs:

Jame taip pat yra LIDAR jutiklis, skirtas žemėlapių sudarymui ir kliūčių išvengimui, lazeriniam matavimui ir navigacijai pirmuoju asmeniu (FPV) per įmontuotą kamerą.

„Thermonator“ pagrindu yra roboto-keturkojo „Unitree Go2“ versija, kurios bazinės konfigūracijos kaina siekia 1 600 JAV dolerių, rašo arstechnica.com. Šis produktas sveria beveik 17 kilogramų.

Įmonė įvardija tokias galimas naujojo roboto taikymo sritis: „gaisrų kontrolė ir prevencija“, „žemės ūkio valdymas“, „ekologinė apsauga“, „sniego ir ledo valymas“, „pramogos“.

Nepaisant to, kad toks robotas atrodo labai pavojingas, skelbiama, kad jis legalus 48 iš 50-ties JAV valstijų, rašo arstechnica.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius