Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 24

Vienas „Vičiūnų“ vadovų: verslo Rytuose pardavimo kaina nėra džiaugsminga

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio iš dalies valdomai žuvies bei kitų maisto produktų gamybos ir prekybos „Vičiūnų grupei“ po beveik dvejus metus trukusio proceso pagaliau pardavus verslą Rusijoje, Baltarusijoje ir kitose Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalyse, „Vičiūnai Group“ valdybos narys Dainius Matijošaitis sako nežinantis, kas stovi už jo pirkėjo – Rusijos valdymo bendrovės „Gruppa Okean“.
Greta Skaraitienė/BNS nuotr.
Greta Skaraitienė/BNS nuotr.

Tačiau vienas „Vičiūnai Group“ vadovų interviu BNS tvirtina, kad tai yra bankų patikrintas, finansiškai pajėgus, su sankcionuotais Rusijos asmenimis nesusijęs pirkėjas, valdomas dviejų fizinių asmenų.

D.Matijošaičio teigimu, negalima tikėti Rusijos žiniasklaida, siejančia „Gruppa Okean“ su dideliu Rusijos žuvies produktų importuotoju „Unifrost“.

Kauno mero sūnus neatskleidžia sandorio vertės ir per kokį banką vyko atsiskaitymas, tačiau sako, jog „sandoris nėra mums džiaugsmingas“ – jis blogesnis nei prieš dvejus metus paties D.Matijošaičio skelbtos pesimistinės prognozės.

D.Matijošaitis pripažįsta, kad įmonės reputacija Lietuvoje per šiuos dvejus metus buvo „patrypta“, tačiau grupės produkcijos pardavimus paveikė labai nežymiai. Jis atsiprašo grupės darbuotojų, prekybininkų ir dalies kauniečių, atlaikiusių „purvo ir debesų“, tačiau neketina atsiprašyti visų Lietuvos žmonių.

„Man atsiprašyti Lietuvos piliečių, kad mes kažkada investavome Rusijoje ir iš jos labai daug per visą 20 metų periodą uždirbome Lietuvai, – ne, nepykite, norėčiau išlaikyti sveiko proto liniją“, – sako „Vičiūnai Group“ valdybos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius