Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Muitinė tikrina Igno Vėgėlės šeimos verslą dėl sankcijų laikymosi

Muitinės departamentas, reaguodamas į „Sienos“, „Laisvės TV“ ir Baltarusijos žurnalistų kolektyvo „Biuro“ tyrimą „Kandidatas ir kondyškės“, ėmėsi tikrinti kandidato į prezidentus šeimos valdomą įmonę „Vilpra“.
Muitinės departamentas tikrina Igno Vėgėlės šeimos įmonę „Vilpra“
Muitinės departamentas tikrina Igno Vėgėlės šeimos įmonę „Vilpra“ / 15min iliustracija

Muitinės pareigūnai veiksmų ėmėsi dar iki viešo tyrimo publikavimo. Apie tai pats I.Vėgėlė prasitarė TV3 studijoje, sakydamas, kad sulaukė skambučio iš savo brolio, „Vilpros“ generalinio direktoriaus Martyno Vėgėlės, ir sužinojo apie muitinės prašomus dokumentus.

Ketvirtadienį tai patvirtino ir Muitinės departamentas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Vėgėlė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Vėgėlė

„Šiuo metu vykdomas Jūsų nurodytos įmonės ūkinės komercinės veiklos, jos apskaitos ir finansinės atskaitomybės patikrinimas, susijęs su muitų teisės aktų taikymu, kurio metu tikrinama ir ar buvo laikomasi tarptautinių sankcijų“, – raštu atsiųstame komentare „Sienai“ teigė Komunikacijos skyriaus patarėja Henrika Rukšėnienė.

Pasak jos, ikiteisminis tyrimas dėl tyrime „Kandidatas ir kondyškės“ paviešintų faktų šiuo metu nėra pradėtas, o pareigūnai tolesnius sprendimus priims atlikus „Vilpros“ patikrinimą.

Primename, kad tyrime „Kandidatas ir kondyškės“ atskleidėme, kaip „Vilpra“ atrado naują rinką ir ėmėsi kondicionierių eksporto į Kirgiziją – kaip tik tuo metu, kai įsigaliojo ES sankcijos šių prekių eksportui į Baltarusiją. Prekės tiektos dviem Kirgizijos įmonėms, registruotoms neegzistuojančiais adresais – viena, pavadinimu „Service Pack LCD“, neva veikia dar nepastatytame verslo centre, o kita, „Mavic Expert“, registruota aštuonių aukštų pastato tryliktame aukšte.

Tyrime taip pat atskleidėme, kad abi šios Kirgizijos įmonės yra tarp stambiausių Baltarusijos kompanijos „Custom Service“ tiekėjų. Baltarusių žurnalistai iš tiriamosios žurnalistikos centro „Biuro“ neseniai atskleidė, kad ši įmonė dalyvavo sankcijų apėjimo schemoje ir dideliais kiekiais Rusijos rinkai tiekė europietiškus automobilius.

Tiek I.Vėgėlė, tiek „Vilpra“ kategoriškai neigia bet kokias versijas apie sankcijų apėjimą. Politikas ir jo šeimos verslas taip pat tvirtina, neva tyrimas „Kandidatas ir kondyškės“ yra „užsakytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius