Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europos irklavimo čempionatas: pirmąją dieną sumedžioti du A finalai

Vengrijos mieste Šegede ketvirtadienį startavo Europos irklavimo čempionatas, kuriame varžosi 6 lietuvių įgulos. Pirmąją varžybų dieną dvi iš jų sumedžiojo tiesioginius kelialapius į A finalus.
Viktorija Senkutė
Viktorija Senkutė / Balint Czucz nuotr.

Pirmieji prie starto linijos stojo broliai Dovydas ir Domantas Stankūnai. Vyrų pavienių dviviečių valčių klasės atrankoje pirmame iš trijų plaukimų jie finišavo treti (06:35,30 min.) ir dėl patekimo į pusfinalį kovą pratęs paguodos plaukimuose.

Iškart po jų startavo Europos vicečempionėmis prieš metus tapusios Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė. Merginų duetas užtikrintai pasirodė moterų porinių dviviečių valčių atrankoje – laimėjo pirmąjį iš dviejų plaukimų (06:56,08 min.) ir užsitikrino vietą sekmadienį vyksiančiame A finale.

Tuo metu vyrų porinių dviviečių valčių atrankoje Žygimantas Gališanskis ir Povilas Stankūnas (06:39,98 min.) pirmame iš trijų plaukimų finišavo šešti ir dėl vietos pusfinalyje penktadienį varžysis paguodos plaukime.

Tiesiausiu keliu į A finalą prasibrovė vienvietę valtį irkluojanti Viktorija Senkutė – ji pirmajame iš dviejų atrankos plaukimų finišavo antra (07:32,65 min.), į priekį praleidusi tik Vokietijos sportininkę Alexandrą Foester (07:29,92 min.).

Sėkmingai pasirodė ir vyrų vienviečių klasėje startavęs Giedrius Bieliauskas. Lietuvis pirmame iš trijų atrankos plaukimų taip pat užėmė antrą vietą (06:51,39 min.), atsilikęs tik nuo vokiečio Oliverio Zeidlerio (06:48,92 min.) ir patekęs į čempionato pusfinalį.

Pirmąją čempionato dieną užbaigė moterų porinės keturvietės įgulos startas. Saulė Kryževičiūtė, Ieva Adomavičiūtė, Ugnė Juzėnaitė ir Martyna Kazlauskaitė pirmame iš dviejų plaukimų buvo penktos (06:37,21 min.) ir dėl patekimų į A ir B finalus kovos penktadienio paguodos plaukime.

Penktadienio lietuvių startai (Lietuvos laiku):

*10:10 val. – atranka: Jurgis Laukus (PR1 M1x)

11:53 val. – dėl patekimo į pusfinalį arba C finalą: Dovydas Stankunas ir Domantas Stankunas (M2-)

12:08 val. – dėl patekimo į pusfinalį arba C finalą: Žygimantas Gališanskis ir Povilas Stankūnas (M2x)

13:00 val. – dėl patekimo į A arba B finalą: Saulė Kryževičiūtė, Ieva Adomavičiūtė, Ugnė Juzėnaitė ir Martyna Kazlauskaitė (W4x)

*Europos paralimpinė kvalifikacinė regata

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius