Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

NATO vadovas J.Stoltenbergas sėdo prie naikintuvo „Eurofighter“ šturvalo

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį šiaurės Vokietijoje kartu su kitu pilotu sėdo prie naikintuvo „Eurofighter“ šturvalo.

Po skrydžio kalbėdamas su žurnalistais J.Stoltenbergas sakė, kad jį sužavėjo Vokietijos karinių oro pajėgų ir Lagės oro pajėgų bazės Rostoke pajėgumai.

„Lagės oro bazė yra svarbi Vokietijai, ji įspūdinga ne tik dėl to, kad joje apmokoma daug vokiečių pilotų, bet ir dėl to, kad ji svarbi NATO, nes iš čia ruošiami geriausi pasaulio pilotai, taip pat ji padeda vykdyti įvairias oro kontrolės misijas, o tai svarbu sudėtingesnėje saugumo aplinkoje“, – sakė jis.

J.Stoltenbergas minėjo, kad skrydžio metu stebėjo degalų papildymo ore pratybas ir sąjungininkų orlaivių bei naikintuvų paramą NATO oro kontrolės veiklai.

Jis padėkojo Vokietijos karinių oro pajėgų vadui generolui Ingo Gerharcui ir kariams už jų tarnybą ir indėlį į NATO misijas.

„Taip pat norėčiau padėkoti jums už tai, ką darote Ukrainai, nes Vokietija yra viena iš daugiausiai paramos Ukrainai teikiančių Europos šalių, o dabar jūs iš tikrųjų teikiate papildomą ‚Patriot‘ sistemą“, – sakė J.Stoltenbergas.

„Ir, kiek suprantu, jūs iš tikrųjų dabar mokote šios ‚Patriot‘ sistemos personalą, taigi tai rodo, kad Vokietijos karinės oro pajėgos įvairiais būdais prisideda ne tik prie NATO, bet ir prie mūsų pastangų padėti ukrainiečiams ir juos paremti“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius