Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Premjerė švietimo ministro artimiausiu metu teikti neskubės, darbus tęs M.Navickienė

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia artimiausiu metu neskubėsianti teikti naujo švietimo, mokslo ir sporto ministro, darbus tęs laikinai pareigas einanti Monika Navickienė.
Monika Navickienė, Ingrida Šimonytė
Monika Navickienė, Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos BNS atsiųstame Vyriausybės vadovės komentare, premjerė su ministru Gintautu Jakštu buvo sutarusi išspręsti dėl vienuoliktokų tarpinių patikrinimų kilusius nesklandumus, o tada diskutuoti dėl tolesnio G. Jakšto darbo. Visgi ministras balandžio pradžioje atsistatydino.

„Tą procesą skubiai teko perimti pavaduojančiai ministrei Monikai Navickienei, sutelkusiai likusią komandą, suplanavusiai tolesnius darbus ir juos tęsiančiai. Manau, kad iki šis procesas bus baigtas, į jį įsijungti dar vienam žmogui nebūtų optimalu. Dabar svarbiausia yra pabaigti tarpinių atsiskaitymų sesiją ir papildomai patikrinti pasirengimą valstybinių brandos egzaminų sesijai, kuri prasidės netrukus. Naujo ministro klausimas yra sprendžiamas lygiagrečiai ir jo kandidatūra bus pateikta, prieš tai ją aptarus su prezidentu“, – teigia premjerė.

Pirmą kartą organizuojami vienuoliktokų tarpiniai patikrinimai bus baigti gegužės 7 dieną istorijos atsiskaitymu.

Pagrindinė valstybinių brandos egzaminų sesija prasidės birželio 5 dieną lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminu, o baigsis birželio 25 dieną vokiečių kalbos valstybiniu brandos egzaminu.

G. Jakštas iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų trauktis nusprendė pats. Tokį sprendimą, anot jo, lėmė premjerės I. Šimonytės aplinkos asmenų duodami nurodymai „be galimybės diskutuoti“.

Premjerė kritiką atmetė, sakydama, kad buvo atvira diskusijoms ir ministrui nedalino pavedimų. Anot jos, G. Jakšto buvo paprašyta pasiūlyti, kaip įvertinti gerai tarpinių patikrinimų užduotis išsprendusius vienuoliktokus, kad būtų ištaisytas „neteisingumo jausmas“.

Politikas darbą pradėjo pernai liepą, iš šių pareigų gegužę pasitraukus Jurgitai Šiugždinienei. Politikė tokį sprendimą priėmė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas savivaldos politikams būdama Kauno savivaldybės tarybos nare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius