Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 24

„Tikėjausi ne pašalpos, o pagarbos“: vienas iš buvusių premjerų valstybinių laidotuvių nesulaukė

Mirus vienam ar kitam Lietuvai nusipelniusiam asmeniui organizuojamos valstybinės laidotuvės, taip buvo ir dabar, kai laidojamas buvęs premjeras Gediminas Kirkilas. 15min aiškinosi, ar su visais iki šiol mirusiais Lietuvos premjerais buvo atsisveikinta per valstybines laidotuves. Paaiškėjo, kad vieno iš buvusių premjerų laidotuvės nebuvo valstybinės.
Bronislovas Lubys, Adolfas Šleževičius, Laurynas Mindaugas Stankevičius, Algirdas Brazauskas ir Gediminas Kirkilas
Bronislovas Lubys, Adolfas Šleževičius, Laurynas Mindaugas Stankevičius, Algirdas Brazauskas ir Gediminas Kirkilas / 15min montažas

Žymių Lietuvos žmonių laidojimo taisyklės apibrėžiamos specialiame Vyriausybės nutarime, 15min informavo Vyriausybės Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyriaus vedėja Aušra Ramoškaitė.

Jos teigimu, mirus žymiam Lietuvos visuomenės veikėjui ar pagal įstatymus valstybės lėšomis laidojamam asmeniui sudaroma speciali komisija – darbo grupė.

G.Kirkilas palaidotas valstybine tvarka

Taip buvo ir savaitgalį mirus buvusiam premjerui Gediminui Kirkilui – ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės potvarkiu sudaryta darbo grupė, kuri, atsižvelgiant į velionio artimųjų valią, koordinavo G.Kirkilo laidojimo ceremonijos procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius