Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Maironio premija paskirta poetei Ievai Rudžianskaitei

Kauno miesto taryba šią savaitę Maironio premiją paskyrė poetei, literatūrologei ir filosofijos mokslų daktarei Ievai Rudžianskaitei.
Ieva Rudžianskaitė
Ieva Rudžianskaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot Kauno savivaldybės, premija jai skirta už poezijos knygą „Tryliktasis mėnuo“. Poetė taip pat bus paskelbta ir tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris“ laureate.

Anot pranešimo, premiją poetė gavo dėl eilių atvirumo, egzistencinių temų įvairovės, gilių filosofinių įžvalgų bei žmonių santykių ir emocijų apmąstymų. Ji bus įteikta tarptautiniame festivalyje „Poezijos pavasaris“.

Premijos dydis siekia 3 tūkst. eurų.

Jau daugiau kaip dešimtmetį skaičiuojanti Maironio premija skiriama už geriausią naują poezijos knygą, pasirodžiusią per praėjusius kalendorinius metus. Ją gavęs rašytojas tampa ir tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatu.

Poetė jau yra pelniusi literatūrinę premiją už geriausią debiutą literatūros almanache „Varpai“, publikaciją „Poezija ir jos tikrovė“. Jai taip pat skirta Zigmo Gėlės-Gaidamavičiaus premija už poezijos knygą „Kita“ bei Antano Miškinio literatūrinė premija už eilėraščių knygą „Iš gervių“. Šiemet I.Rudžianskaitė įvertinta ir kauniečių rašytojų inicijuota Vieno lito literatūros premija.

Maironio premijai šiemet buvo teikti dar aštuoni nominantai: Vilius Dinstmanas už poezijos knygą „Archangelas: esu tikras“, Diana Paklonskaitė už eilėraščių knygą „Gėlės kaip šunys“, Albinas Galinis už poezijos rinktinę „Saulėgrįža“, Jonas Liniauskas už poezijos knygą „Vėjo akys“, Alvydas Valenta už poezijos rinktinę „Amerikos atradimas arba vaizduotės šokis“, Vytautas Kaziela už eilėraščių knygą „Neatsimerk, Viešpatie“, Gediminas Kostkevičius už poezijos knygą „Ar pameni jaunystės svaigią puotą?“, Aldona Dudonytė-Širvinskienė už eilėraščių knygą „Vaško lašėjimas“.

Nuo pernai lapkričio atnaujinus tvarką Maironio premijai kandidatus siūlyti gali ne tik kūrybinės sąjungos, menininkų asociacijos, bet ir patys autoriai, turintys meno kūrėjo statusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius