TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po 10 metų pertraukos – „Pacers“ žengė į konferencijos pusfinalį

„Indiana Pacers“ krepšininkai po dešimtmečio pertraukos vėl žais NBA Rytų konferencijos pusfinalyje. Tai paaiškėjo po lemiamų šeštųjų jų serijos prieš „Milwaukee Bucks“ rungtynių, kurias „Pacers“ laimėjo 120:98 (33:24, 26:23, 34:31, 27:20), triumfuodami serijoje iki keturių pergalių 4-2.

„Pacers“ tarp keturių stipriausių komandų Rytų konferencijoje pastarąjį sykį buvo 2014 metais, kai žaidė Rytų finale, bet ten nusileido „Miami Heat“.

Šį kartą „Pacers“ neturėjo namų aikštės pranašumo prieš „Bucks“, bet varžovų lyderių Giannio Antetokounmpo ir Damiano Lillardo traumos leido Indianapolio ekipai įgyti apčiuopiamą persvarą serijoje.

Giannis praleido visas šešerias serijos rungtynes, įskaitant ir paskutiniąsias, o D.Lillardas grįžo po dvejų praleistų rungtynių ir pelnė 28 taškus, bet to buvo maža.

„Pacers“ jau pirmajame kėlinyje šovė į priekį dviženkliu skirtumu (29:19), o antrajame mėgavosi ir dar didesniu pranašumu (59:45).

„Bucks“ bandė kurstyti intrigą po ilgosios pertraukos (56:63), bet Indianos ekipa ne tik išlaikė persvarą, bet ir užbaigė kėlinį 8 taškais be atsako ir atitrūko 93:78.

Ketvirtajame kėlinyje įlipti į aukštą kalną „Bucks“ neužteko jėgų, o skirtumas tarp komandų greitai pasiekė ir 20 taškų.

„Pacers“ į priekį vedė du nuo suolo pakilę žaidėjai – Obi Toppinas ir TJ McConnellas surinko atitinkamai 21 ir 20 taškų bei buvo rezultatyviausi savo ekipoje. Abiem žaidėjams tai buvo rezultatyviausi pasirodymai atkrintamųjų karjerose.

Pagal atsarginių pelnytus taškus Indiana dominavo net 50:10.

Milvokis pirmajame atkrintamųjų etape iškrenta jau antrą sezoną iš eilės, nors abu kartus reguliariajame sezone užėmė aukštesnę vietą ir turėjo namų aikštės pranašumą. Pernai „Bucks“ 1-4 nusileido „Miami Heat“, bet taip pat dalyje rungtynių vertėsi be traumą patyrusio G.Antetokounmpo.

„Pacers“ konferencijos pusfinalyje kausis prieš „New York Knicks“, kurie taip pat 4-2 nugalėjo „Philadelphia 76ers“.

„Pacers“: Obi Toppinas 21 (8 atk. kam.), TJ McConnellas 20 (9 rez. perd.), Pascalis Siakamas 19 (7 atk. kam.), Tyrese'as Haliburtonas 17 (2/10 trit., 10 rez. perd.), Aaronas Nesmithas 15, Andrew Nembhardas 14.

„Bucks“: Damianas Lillardas 28 (4/12 trit., 10/10 baud.), Brookas Lopezas ir Bobby Portisas (15 atk. kam.) po 20, Khrisas Middletonas 14 (8 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius