Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kazys Maksvytis – vienas pagrindinių kandidatų perimti Italijos klubo vairą

Praėjusių metų paskutinę dieną su Kauno „Žalgiriu“ išsiskyręs Lietuvos rinktinės vairininkas Kazys Maksvytis atsidūrė Venecijos „Umana Reyer“ akiratyje, skelbia 15min šaltiniai.

15min šaltinių teigimu, Europos taurėje pastaruosius penkis sezonus žaidusi Venecijos „Umana Reyer“ po sezono atsisveikins su 61-erių metų kroatu Nevenu Spahija, o vienas rimčiausių kandidatų perimti šiaurės Italijos klubo vairą yra laikomas Lietuvos rinktinės generolas Kazys Maksvytis.

Pasak 15min šaltinių, po išsiskyrimo su Kauno „Žalgiriu“ specialistas iš Darbėnų buvo sulaukęs Stambulo „Galatasaray“ ir Vilniaus „Wolves“ kvietimų prisijungti dar šį sezoną, bet šiuos pasiūlymus jis atmetė.

Šį sezoną „Umana Reyer“, kaip ir „Wolves“, varžėsi Europos taurės A grupėje, kurioje per 18 mačų iškovojo 8 pergales ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Venecijos krepšininkai lapkričio pabaigoje Vilniuje triumfavo 93:77, tačiau sausio pabaigoje Italijoje prieš Nedo Pacevičiaus auklėtinius krito 57:75.

Italijos pirmenybėse „Umana Reyer“ su 18 pergalių ir 10 nesėkmių žygiuoja ketvirtoje vietoje, į priekį užleisdama Milano „Olimpia“ (20-8), Brešos „Germani“ (20-8) ir Bolonijos „Virtus“ (20-8) ekipas.

Šalies taurės pusfinalyje vasarį N.Spahijos auklėtiniai skaudžiai 77:100 krito prieš Ettores Messinos vadovaujamą „Olimpia“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Venecijos komandoje yra rungtyniavę ir du krepšininkai iš Lietuvos. 2017–2018 metų sezoną „Umana Reyer“ marškinėlius vilkėjo Gediminas Orelikas, o 2021–2022 metų sezoną šiai komandai atstovavo Martynas Echodas.

Umana Reyer nuotr./Gediminas Orelikas
Umana Reyer nuotr./Gediminas Orelikas

Užsienio klube K.Maksvytis buvo dirbęs tik kartą, kai beveik trejus metus nuo 2019-ųjų birželio iki 2022-ųjų vasario vadovavo Permės „Parma“ komandai iš Rusijos.

Pastaruosius pusantrų metų K.Maksvytis vadovavo Kauno „Žalgiriui“. Pirmajame pilname sezone Nemuno saloje jis pasiekė Eurolygos atkrintamąsias varžybas bei laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę (KMT) bei Lietuvos krepšinio lygą („Betsafe-LKL“).

Šį sezoną Eurolygoje strategas per pirmąją sezono dalį iškovojo 5 pergales per 17 mačų, o tai jam kainavo darbo vietą, kai „Žalgiryje“ jį pakeitė italas Andrea Trinchieri.

VIDEO: PIKENROLAS: Eurolygos atkrintamųjų intrigos, atgiję Klaipėdos senukai ir (ne)įveikiama JAV

Lietuvos rinktinei nuo 2021-ųjų metų rugsėjo vadovaujantis K.Maksvytis šiuo metu ruošiasi olimpinei atrankai, kuri pirmąją liepos savaitę vyks Puerto Rike.

Treneris ne kartą yra užsiminęs, jog sėdėti vienu metu ant dviejų kėdžių nebeketina.

VIDEO: PIKENROLAS: Eurolygos atkrintamųjų intrigos, atgiję Klaipėdos senukai ir (ne)įveikiama JAV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius