Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

E.Atamanas skyrė pergalę širdies smūgį patyrusiam PAO nariui: „Švęsime tik patekę į ketvertą“

Erginas Atamanas ir Atėnų „Panathinaikos“ klubas išgyveno ketvirtąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes ir grąžino seriją su Tel Avivo „Maccabi“ į Graikiją, bet specialistas iš Turkijos po mačo švęsti neskubėjo.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / „Scanpix“/AP nuotr.

PAO ketvirtajame kėlinyje turėjo 7 taškų deficitą, bet daugiausiai Kendricko Nunno ir Kosto Slouko pastangomis sugrįžo ir šventė pergalę 95:88, išlygindamas serijos iki trijų pergalių rezultatą 2-2.

Lemiamos penktosios rungtynės ateinančią savaitę bus žaidžiamos Atėnų OAKA arenoje.

E.Atamanas pergalę skyrė širdies smūgį prieš rungtynes patyrusiam ilgamečiam „Panathinaikos“ komandos personalo nariui Pariui Dermaniui.

„Jis vis dar intensyvioje priežiūroje, jo situacija sunki, tad norime dedikuoti pergalę jam. Jis mums labai brangus ir svarbus, – kalbėjo E.Atamanas. – Kalbant apie rungtynes, tai buvo tikros atkrintamųjų rungtynės. Ši serija sunki abiem komandoms, su didele pagarba „Maccabi“.“

Tel Avivo klubas antrajame kėlinyje dėl traumos vėl neteko savo naudingiausio žaidėjo Wade'o Baldwino, bet daug problemų „Panathinaikos“ sukėlė Tamiro Blatto ir Johno DiBartolomeo tandemas, kartu sudėjus pelnęs 24 taškus. Jį išskyrė ir E.Atamanas, pažymėjęs ir kertinį pergalės faktorių.

„Jiems labai padėjo papildomi žaidėjai Blattas ir Dibartolomeo. Jie sukėlė mums problemų, nepaisant geros mūsų gynybos. Tačiau skirtumą, lyginant su trečiomis rungtynėmis, padarė Kostas Sloukas. Jis parodė charakterį, pats pelnė taškus, kūrė kitiems. OAKA kitose rungtynėse bus užsivedusi dar labiau nei įprastai. Turime būti pasiruošę sužaisti geras rungtynes“, – sakė turkas.

Jo paminėtas K.Sloukas pelnė 20 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 naudingumo balus. Ankstesniame mače graikas liko nepelnęs nė taško pirmą kartą šiame sezone.

„Mes švęsime tik patekę į finalo ketvertą. Tai krepšinis, turime būti pasiruošę sužaisti gerai OAKA arenoje. Tai mums bus tarsi finalas, nes atsilikome 1-2, bet pademonstravome charakterį“, – teigė E.Atamanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius